Livet er ikke lutter lagkage -
det er også en dans på roser

fredag den 27. juni 2008

Engle og englekor


Dette er min første blog, så den skal naturligvis handle om ENGLE.

.....................................................................................

Lige siden jeg var barn, har jeg altid følt, at englene er de mest fascinerende skabninger der findes. Som barn kunne jeg stå i timevis og kigge på englefigurer, mens jeg forestillede mig, hvordan det mon ville være, at være en af de der flotte engle, som flyver rundt og spreder glæde samtidigt med, at de hjælper alle, som har det svært.

Da jeg kom i skole lærte jeg om ærkeenglen Gabriel, den feminine engel, som også tit omtales som åbenbaringernes engel. Det var Gabriel, som bebudede Maria, at hun skulle føde Jesus Guds søn, og ifølge den kristne tradition var det ligeledes Gabriel, der viste sig for Josef i en drøm og sagde: ”Josef, Davids søn, vær ikke bange for at tage Maria til dig som hustru, for det barn hun venter, er undfanget ved Helligånden”.

Det var ligeledes Gabriel, der viste sig for hyrderne ude på marken julenat og fortalte dem, at Jesu Kristus var født, hvilket er årsagen til, at vi fejrer jul i den kristne del af verden.

Da jeg blev lidt ældre, begyndte jeg at læse om engle og fandt hurtigt ud af, at der er mange forskellige slags engle, ja rent faktisk findes der et helt engle-hierarki med 9 englekor.

Ordet engel stammer fra det græske ord ángelos, som betyder budbringer.

En af englenes vigtigste opgaver er at bringe bud til menneskeheden fra Gud, det være sig såvel som hjælpende væsner og som væsner, der skal udføre Guds vilje.

Englene er opdelt i et engle-hieraki, som består af 9 englekor som igen er opdelt i tre triader.

De 9 englekor:

1. Seraferne
2. Keruberne
3. Tronerne
4. De herskende herrer
5. Kræfterne
6. Myndighederne
7. Fyrsterne
8. Ærkeenglene
9. Guds sønner og skytsenglene

Den inderste triade

De første tre engletyper står i direkte kommunikation med Gud, og i denne egenskab er de væsener af rent lys og tanke.

Seraferne

I det første englekor finder vi Seraferne.

Ordet Seraf stammer fra af det græske ord serafim, som betyder de ædle. Seraferne er den højeste orden blandt Guds tjenere.

Seraferne brænder af kærlighed til Gud, og deres opgave er at hjælpe menneskeheden til at nå den højere bevidsthed, der vibrerer med den femte dimension. Det siges at Serafernes vibration er den samme som kærlighedens. Af den grund afbildes og beskrives de ofte som kærlighedens beskyttere.

En Seraf har 3 par vinger - seks vinger i alt. Det øverste vingepar benytter de til at dække ansigtet, så de ikke kan se Gud, for selv ikke englene må se Gud. Med de nederste vingepar skjuler de fødderne og det midterste vingepar benytter de til at flyve.

Keruberne
I det andet englekor finder vi keruberne.

Keruberne kender vi fra biblen. I første Mosebog står blandt andet, at Gud satte to keruber med flammesværd udenfor Edens Have til at vogte Livets træ efter Syndefaldet, så menneskene ikke skulle spise af det og blive udødelige.

Keruber bliver ofte afbilledet som menneskelignende væsener med flere ansigter og mange øjne, som symbol på, at de ser og ved alt. Kerubernes vibrationer skaber viden og visdom. I deres oprindelige hebræiske form har de fire vinger og fire ansigter og fremstilles ofte som dem som bærer eller styrer Guds trone.

Til det andet englekor hører også natur ånder som alfer, feer, nisser og gnomer.

Tronerne
I det tredje englekor finder vi Tronerne.

Tronernes skal sørge for at Guds retfærdighed sker fyldest. Tronerne udgør Guds stridsvogn.

Tronerne ser ud som om de er brændende fakler med stråleglans og fra ilden udgår lyn. I Ezekiels bog (1:13-19) beskrives de således: "De levende væsners udseende var som brændende kul, de så ud som fakler, ild hvirvlede frem og tilbage mellem de levende væsener, ilden havde stråleglans, og lyn udgik fra ilden".

Den midterste triade
De tre næste engletyper har som mål at sammensmelte med den inderste triade. Med deres placering i den midterste triade beskæftiger de sig hele tiden med polariteterne mellem godt og ondt, materie og ånd samt det højeste og det laveste.

De herskende herrer
I det fjerde englekor finder vi De herskende herrer.

De herskende herrer er ansvarlige for barmhjertighed. De har det overordnede ansvar for, at alle englenes opgaver bliver udført og bliver derfor tit afbilledet med et scepter, som symbol på deres autoritet.

Kræfterne
I det femte englekor finder vi Kræfterne.

Kræfterne benævnes undertiden også som Dyderne. De er ansvarlige for at formidle velsignelse og mirakler og er kanaler for formidling af Kristus kærlighed og nåde. Kræfterne indgyder mod og tapperhed. Det var således to Kræfter, der viste sig for Jesus på korset, gav ham mod og fulgte ham til himmels.

Myndighederne
I det sjette englekor finder vi Myndighederne.

Myndighederne er ansvarlige for at lyset kommer ud til hele universet. Myndighedernes opgave er således at have opsynet med vores sjæle som, ifølge den kristne tradition, bliver anset for at være den store slagmark for gode og onde kræfter. Myndighederne skal således forhindre de mørke magter i at få overtaget såvel i himlen som på jorden.

Ifølge Paulus er Myndighederne kendt for lade sig identificere med menneskenes mørkere sider og på den måde falde. Han mente derfor, at engle fra dette kor kan være både gode og onde.

Den yderste triade
De tre engletyper, der er i den yderste triade befinder sig på grænsen mellem det åndelige univers og den materielle verden.
De tre engletyper i den yderste triade ligner mennesket meget mere end de øvrige engle og da de befinder sig i det område, hvor vibrationshastigheden er så lav at materien begynder at antage form og substans, er det de engletyper vi mennesker oftest er i kontakt med.

Fyrsterne
I det syvende englekor finder vi Fyrsterne.

Fyrsterne var fra starten ansvarlige for opsynet med nationer og store byer på jorden. Deres ansvarsområde blev senere udvidet til også at omfatte ansvaret for at beskytte de forskellige religioner.

Fyrsternes opfattelse af, hvad der er godt og ondt, rigtigt og forkert er derfor en smule broget, da religionerne ofte har forskelligt syn på mange ting.

Ærkeenglene
I det ottende englekor finder vi Ærkeenglene.

Informationen om ærkeenglenes ansvar og opgaver samt antallet af ærkeengle er forskellig alt efter religion.

Ifølge senjødedommen findes der syv ærkeengle: Gabriel, Rafael, Michael, Uriel, Raguel, Sariel og Jeremiel. Det var disse engle, som stod for Guds åsyn i Johannes´ åbenbaring.

I den kristne tradition har vi derimod kun fire ærkeengle:

• Gabriel, den feminine engel, som også tit omtales som åbenbaringernes engel. Hun rangerer lige under Ærkeenglen Mikael. Hendes arbejde er i samarbejde med Mikael at hæve jorden og solsystemet til den femte dimension.

• Rafael er skytsenglenes anfører og engel for solen. Han står for helbredelse og healing, og er den guddommelige læge. Han er også englen for videnskaben og kundskaben.

• Mikael har til opgave at frelse de troenes sjæle fra Satans magt og han er beskytter af Guds folk. Det er også Mikaels opgave at bringe menneskenes sjæle frem for Guds domstol.

• Ærkeenglen Uriel er engel for torden, lyn og rædsel. Han er en skrap engel, hvis opgave blandt andet er at føre syndernes sjæle ned til helvede.

Ifølge Islam er der kun to ærkeengle: Gabriel og Mikael.

Der ud over omtales ofte en ærkeengel ved navn Metatron. Metatrons kvindelige aspekt, Sandalfon, medtages undertiden også som en ærkeengel.

Guds sønner og skytsenglene
I det niende englekor finder vi Guds sønner og skytsenglene.
Guds sønner opdeles i to undergrupper de faldne og de ikke faldne sønner.

De faldne sønner er de engle, som ikke har kunnet modstå jordens fristelser og derfor har blandet sig med menneskeheden. De er blevet tiltrukket af seksualiteten, af lysten til at være venner med menneskene samt af lysten til at undervise menneskene i spirituelle hemmeligheder. Disse engle er faldne i forhold til deres bestemmelse om at være guddommelige himmelvæsner og som straf har Gud udstødt dem fra himlen.

De ikke faldne sønner er tilknyttet forskellige funktioner og landområder, som for eksempel englen for floder, for bjerge, for glemsomhed og for udholdenhed.

Skytsenglene er ansvarlige for at beskytte den person, som de har fået til opgave at hjælpe. Du kan bede din skytsengel om hjælp til stort set alting, Skytsenglen vil dog ikke hjælpe dig, hvis du begår noget kriminelt, eller gør noget der kan skade andre

En af disse engle er skytsenglen Cassiel, som er engel for planeten Saturn, og dermed også for kroniske sygdomme og sygdomme i nervebanerne - herunder også sclerose.

Ingen kommentarer: